SPIEGELBEELDEN (1) ONGEWENST BEZOEK

21 Februari 2021

Spiegelbeelden is de psychologische thriller waar ik momenteel aan werk. In korte stukjes stel ik de hoofdpersonages en de thema’s van het verhaal voor, zonder al te veel over de plot te verklappen. Dit is het eerste stukje.

“Ongewenste bezoekers gehad …”

Zo begint het bericht dat meestervervalser Dré Distelmans naar zijn handlanger Ignacio Brava stuurt nadat de politie bij hem binnenviel voor een huiszoeking. “Boeken en wat kleding gestolen” gaat hij verder. Dré houdt van dit soort cryptische woordspelingen en weet dat zijn kompaan zijn kwinkslag zal begrijpen. Twintig jaar werken ze ondertussen samen en hebben ze hun werkmethodes zo verfijnd dat ze altijd buiten verdenking konden blijven. Ook al zijn Dré en Ignacio niet beroemd, ze hebben een groot publiek: hun werken hangen in grote musea, staan in dure catalogi en worden voor waanzinnige prijzen doorverkocht.

Dré heeft slechts één doel: niet opgepakt te worden en in vrijheid zijn lucratieve activiteit verder te kunnen zetten. Dat wil hij doen door vervalsingen te maken die zo goed zijn dat ze voor echte meesterwerken worden erkend door experten en connaisseurs. Behalve meestervervalser is Dré een gewiekste ondernemer en onderhandelaar, die zelfs tijdens de grootste crisis zijn cool behoudt. Hij is het oog van de storm, maar weet tegelijk te genieten van de dingen die hierdoor om hem heen fladderen, zonder zich druk te maken over de gevoeligheden die hij veroorzaakt. Het is misschien de voornaamste eigenschap die deze schrijver hem benijdt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: