Blij en Blind

Aan het begin van de workshop Literair Bloggen vroeg lesgever Dirk Van Boxem aan de deelnemers om zich voor te stellen aan de hand van wat hen vandaag, 7 januari 2021, blij had gemaakt.

Nadat mijn studiegenoten het hadden over hun eerste kop koffie van de dag of de stralende zon, antwoordde ik dat ik blij was geworden van een titel in De Standaard – Breaking News: “Trump geeft verlies toe en kondigt vreedzame overdracht aan”.

Het verheugde me dat de wereld vanaf vandaag zou kunnen zien hoe alles opnieuw in zijn oude plooien viel. Het kind had blijkbaar lang genoeg in de hoek gestaan om zijn ongelijk en verlies toe te geven. Niet veel later deelt een andere deelnemer hierover zijn mening, dat dit niet wil zeggen dat Trump zich bij de resultaten zal neerleggen. De introductie van een naïeveling was een feit, en ik was in een klap een illusie armer. Gelukkig werd in het late journaal bevestigd dat Facebook de account van Donald Trump had geblokkeerd. Zo kon ik toch nog blij en gerust de nacht in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: